"Filistin devletinin bağımsızlığını destekliyoruz"

Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, Filistin Devleti'nin bağımsızlığını desteklediklerini belirterek, Arap-İsrail çatışması için "adil ve kapsayıcı çözüm" çağrısı yaptı.

Haberler 28.02.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sahhaf, Badatta Dileri Bakanlnda yapt basn toplantsnda, Bakanlk olarak bakenti Kudüs olan Filistin devletinin kurulmasn ve bamszln destekliyoruz. Bu, d politikamzn deimez ilkelerinin banda geliyor. dedi.

Arap-srail çatmasnn adil ve kapsayc ekilde çözülmesi çarsnda bulunuyoruz. diyen Sahhaf, Filistin halknn meru haklarn elde etmesi konusunda destek veren ülkelere de teekkür etti.

Sözcü Sahhaf, Suriye ve Yemendeki gelimeleri de bakanlk olarak takip ettiklerini dile getirerek, söz konusu yerlerdeki gerginlik ve bölünmenin önüne geçebilecek siyasi çözümden yana olduklarn söyledi.

Irakn DEA terörüyle mücadelede baarl olduunu kaydeden Sahhaf, ülkede bu terörden zarar gören bölgelerin yeniden imar edilmesi ve yatrm sürecinin baladn açklad.

- Bakan Hekimden srail devleti açklamas

Irak Dileri Bakan Muhammed Ali el-Hekim ise 2 Ocakta Badatta bir grup basn mensubuyla bulumasnda, srail ve Filistin devletlerinin, Filistin sorunu konusundaki çözümünü destekliyoruz. demiti.

Hekimin bu ifadeleri, Irak Dileri, sraili devlet olarak tand tartmalarn balatmt.

Ülkedeki baz milletvekilleri, Bakann bu sözlerini eletirerek, hakknda meclise gensoru verecekleri tehdidinde bulunmutu.

Ana Sayfaya Git