'Filistin İsrail barışı sağlanmalı'

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

Haberler 04.05.2017 - 02:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz gün ABD Bakan Donald Trump, Beyaz Sarayda Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas arlad. kili arasnda düznelenen toplant akabinde basna açk açklamalarda bulunuldu. Trump Abbas görümelerinde en çok dikkat çeken konunun Filistin srail sava olduunun alt çizilirken, Trump, baro salamak adna herey yapabiliriz dedi.

Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas Beyaz Sarayda arlayan ABD Bakan Donald Trump, Bir bar anlamas ABD veya baka bir ülke tarafndan empoze edilemez. srailliler ve Filistinliler bar anlamas için beraber çalmal. En sonunda srail ile Filistin arasnda bir bar anlamasnn imzalandn görmek istiyoruz. dedi.

SRAL LE BRLKTE çALIMALI

ABDnin bar sürecine her türlü katky yapmaya hazr olduunu ifade eden Trump, Fakat bir bar anlamas ABD veya baka bir ülke tarafndan empoze edilemez, srailliler ve Filistinliler bar anlamas için beraber çalmal. Bar yolunda ciddi ilerleme salam ve bir gün srail ile bar anlamasna giden anlamaya imza atmas için Abbas yeniden burada arlamak isterim. En sonunda srail ile Filistin arasnda bir bar anlamasnn imzalandn görmek istiyoruz. eklinde konutu.

Ortadou Bar için uzun süredir birçok tarafla hassas görümeler yaptn anlatan Trump, bu çabalarn bir sonuç vermesi dileinde bulundu. Trump ayrca, ABDnin Filistin halknda var olan potansiyeli aça çkaracak ekonomik açlmlar yapmaya hazr olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git