'Filistin İsrail barışı sağlanmalı'

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Filistin Devlet Başkanı Abbas ile bir araya geldi

'Filistin İsrail barışı sağlanmalı'

Geçtiğimiz gün ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırladı. İkili arasında düznelenen toplantı akabinde basına açık açıklamalarda bulunuldu. Trump Abbas görüşmelerinde en çok dikkat çeken konunun Filistin İsrail savaşı olduğunun altı çizilirken, Trump, 'barışo sağlamak adına herşey yapabiliriz' dedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Beyaz Saray'da ağırlayan ABD Başkanı Donald Trump, "Bir barış anlaşması ABD veya başka bir ülke tarafından empoze edilemez. İsrailliler ve Filistinliler barış anlaşması için beraber çalışmalı. En sonunda İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşmasının imzalandığını görmek istiyoruz." dedi.

İSRAİL İLE BİRLİKTE ÇALIŞMALI

ABD'nin barış sürecine her türlü katkıyı yapmaya hazır olduğunu ifade eden Trump, "Fakat bir barış anlaşması ABD veya başka bir ülke tarafından empoze edilemez, İsrailliler ve Filistinliler barış anlaşması için beraber çalışmalı. Barış yolunda ciddi ilerleme sağlamış ve bir gün İsrail ile barış anlaşmasına giden anlaşmaya imza atması için Abbas'ı yeniden burada ağırlamak isterim. En sonunda İsrail ile Filistin arasında bir barış anlaşmasının imzalandığını görmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Ortadoğu Barışı için uzun süredir birçok tarafla hassas görüşmeler yaptığını anlatan Trump, bu çabaların bir sonuç vermesi dileğinde bulundu. Trump ayrıca, ABD'nin "Filistin halkında var olan potansiyeli açığa çıkaracak" ekonomik açılımları yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz