Filistinli genç kızın binicilik sevdası "engel" tanımıyor

Doğuştan sol bacağının dizinden aşağısı olmayan 17 yaşındaki Hibatullah Şahin, bir gün uluslararası binicilik yarışmalarında ülkesini temsil etmeyi hayal ediyor.

Haberler 06.08.2017 - 13:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazze eridinde yaayan Filistinli genç kzn binicilik sevdas engel tanmyor.

Nadir bir hastalk nedeniyle sol bacann dizinden aas olmadan dünyaya gelen 17 yandaki Hibatullah ahin, çocukluundan itibaren büyük ilgi duyduu binicilik sporunu profesyonel boyuta tamay hayal ediyor. Küçük yata atlara olan sevgisiyle ailesinin dikkatini çeken Filistinli genç kz, 8 yandan bu yana ata biniyor.

Filistinli Hibatullah ahin, atlara olan sevgisini ve binicilik macerasn AA muhabirine anlatt.

Bir bacann olmaynn kendisini ata binmekten alkoymadn belirten Hibatullah, Binicilik kendime olan güvenimi arttryor ve engelli biri olarak sosyal hayatta karlatm sorunlarn da üstesinden gelmeme yardmc oluyor. dedi.

Protez bacan ilk kez henüz yaklak 8 aylk bir bebekken takldn ifade eden Hibetullah unlar söyledi:

Bir bacamn olmamas hayallerimi gerçekletirmeme engel olmad. Asl engel kafada . Bedendeki gerçekten bir engel deil. Bazen olumsuz görüler alsam da ben hayallerimi gerçekletirmeye devam ediyorum.

nsann hedeflerine ulamada hayal kurmak ve olumlu bir psikolojinin iki önemli ey olduunu dile getiren Hibetullah, Bir gün yurt dndaki uluslararas binicilik yarmalarnda ülkemi temsil etmeyi hayal ediyorum diye konutu.

Öte yandan Hibatullahn annesi Tagrid ahin de kznn, 200 bin çocuktan birinde görülen ender bir hastalk nedeniyle sol bacann yars olmadan dünyaya geldiini anlatt.

çocuk yandan itibaren atlara büyük ilgi duyan kznn, uzun yllardr binicilik eitimi aldn söyleyen Filistinli anne, Kzm bu sayede engelleri at. dedi.

Ana Sayfaya Git