FKÖ’den İsrail işgaline karşı ortak siyasi atılım çağrısı

FKÖ Genel Sekreteri Saib Ureykat: "İsrail, her gün Filistin halkına, topraklarına ve mukaddesatına yönelik, uluslararası müdahaleyi gerektirecek suçlar işliyor. İsrail’i durduracak ve hukuk önünde hesap soracak uluslararası müdahaleye ihtiyaç var"

Haberler 18.07.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Kurtulu Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, srailin Filistin topraklarndaki igalinin sonlandrlmas için Avrupa ve uluslararas toplumun ortak siyasi atlm gerçekletirmesi gerektiini belirtti.

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, igal altndaki Bat eriada yer alan Eriha kentindeki ofisinde Karada Dileri Bakan Srdjan Darmanovic ile beraberindeki heyeti kabul etti.

Ureykat, görümede Karadal üst düzey heyetten, bakenti Dou Kudüs olan 1967 snrlar çerçevesinde bamsz bir Filistin devletinin kurulmas için Filistinin uluslararas mahfillerdeki diplomatik ve hukuki admlarna destek vermesi talebinde bulundu.

srailin Filistin topraklarndaki igalinin sonlandrlmas için Avrupa ve uluslararas camiann ortak siyasi atlm gerçekletirmesi çars yapan Ureykat, Karada Dileri Bakan Darmanovice srailin Filistin halk ile mukaddesatna yönelik ihlalleri ve bölgedeki son gelimelerle ilgili bilgi verdi.

Ureykat, srail, her gün Filistin halkna, topraklarna ve mukaddesatna yönelik, uluslararas müdahaleyi gerektirecek suçlar iliyor. sraili durduracak ve hukuk önünde hesap soracak uluslararas müdahaleye ihtiyaç var. dedi.

Filistinli taraf ile Karadal heyet daha sonra iki ülke arasndaki ilikileri ve ortak çalma ile i birlii alanlarndaki mekanizmalar deerlendirdi.

Ana Sayfaya Git