Fransa’da polis dehşeti

Fransa'da alıkoydukları kişinin ölümüne neden olmakla suçlanan polisler gözaltına alındı

Haberler 18.12.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fransada gözaltna alrken kelepçeli olarak aracn arkasna yüzüstü yatrp üzerine oturduklar kiinin ölümüne yol açtklar üphesiyle haklarnda soruturma açlan 3 polisin gözaltna alnd bildirildi.

Cumhuriyet Savcs Raphael Balland, 8 Nisanda Beziers kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kstlamalarna uymad gerekçesiyle kelepçelenen ve yüzüstü polis aracnn arkasna yatrlan kiinin ölümüne sebep olmaktan haklarnda soruturma açlan 3 polisin gözaltna alndn belirtti.

Savc Balland, polis memurlarnn bir kiinin ölümüne yol açacak ekilde kastl iddet uygulamak ve tehlikede olan birine yardm etmemekle suçlandklarn ifade etti.

Yaplan otopsinin, üphelinin ölümünün boynuna diz basksndan kaynakl oksijensizlik nedenli olabileceini ortaya koyduunu kaydeden Balland, ayrca çok miktarda uyuturucu kullanmaktan kaynakl akut zehirlenme nedeniyle ölüm ihtimalinin de deerlendirildiini kaydetti.

- Polisler zapt etmek için üzerine oturduklarn savundu

Hayatn kaybeden kiinin avukat müvekkilinin izofreni hastas olduunu ve tedavisi yaplmad zaman çok tedirgin olabileceini aktard.

Polisler ise savunmalarnda üphelinin 2005ten beri 8 kez iddet ve hrszlktan mahkumiyet yediini, kontrol srasnda da kendilerine zorluk çkardn ve gözaltna direndiini ileri sürdü.

üpheliyi kelepçeleyerek aracn arkasna koyduklarn belirten polisler, yüzüstü yatrlan kiiyi zapt etmek için polis memurunun yol boyunca üzerine oturduunu ifade etti.

Beziers kentinde Kovid-19 kapsamnda devriye atan polislerce bir kii kstlamalara uymad gerekçesiyle gözaltna alnm ve karakola götürülmütü.

Karakola vardnda bilinçsiz olduu görülen adam hayata döndürülememiti.

ahsn yaknlar söz konusu polisler hakknda kastl adam öldürmekten dava açmt.

Ana Sayfaya Git