Gazze'de ateşkes sağlandı!

Gazze'de Filistinli direniş grupları ile İsrail arasında ateşkes anlaşmasına varıldığı bildirildi.

Haberler 07.05.2019 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazzede atekes saland. Hamas Hareketine bal el-Aksa televizyon kanalnda geçen habere göre, Filistinli gruplar ile srail arasnda atekes anlamasna varld. Adn vermek istemeyen bir kaynaa dayandrlan haberde atekesin yerel saatle 04:30da balayaca kaydedildi.

Öte yandan Gazzedeki silahl gruplardan Halk Direni Komiteleri adna konuan Ebu Mücahid el-Brim, BM ve Msrn atekes için ortaya koyduu çabalarn sonuç getirdiini, bunun pazartesi sabah saatlerinden itibaren uygulamaya gireceini söyledi. Gelimeye ilikin srail tarafndan henüz bir açklama yaplmazken, atekes görümelerine katlan srailli bir yetkili geçen gece yapt açklamada, görümelerde ilerleme kaydedildiini, birkaç saat içinde atekes ilannn mümkün olabileceini duyurmutu.

Gazze eridinde cuma günü keskin nianc ateiyle 2 srail askerinin yaralanmasnn ardndan bölgede iddet trmanmt. srail tarafndan sivil yerleim bölgelerine düzenlenen hava saldrlarna karlk Gazzeden roket atlar gerçekletirilmiti. Bu gelimelerin ardndan srail ordusu, cumartesi günü abluka altndaki Gazze eridinden çok sayda roket atlmasn gerekçe göstererek, sava uçaklaryla bölgeye hava saldrs balatmt. srail ordusunun Gazze eridinde birçok yapy hedef ald saldrlarda içinde Anadolu Ajansnn ofisinin de bulunduu bina vurulmutu.

Ana Sayfaya Git