Gazze'de ölü sayısı yükseliyor

İsrail saldırılarında Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 234'e, yaralıların ise bin 700'e yükseldiği bildirildi.

Haberler 17.07.2014 - 18:49 Son Güncelleme : 17.07.2014 - 18:49

İsrail saldırılarında Gazze’de hayatını kaybedenlerin sayısının 231’e, yaralıların ise bin 700’e yükseldiği bildirildi.

>Gazze’de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in daha önce Refah kentine düzenlediği bir saldırıda ağır yaralanan Muhammed el-Hut’un (41) kurtarılamadığını söyledi.

>Kudra, Hut’un vefatıyla İsrail’in saldırılarında şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 231’e, yaralı sayısının ise bin 700’e yükseldiğini belirtti.

>Öte yandan saldırıda yaşamını yitirenlerin listesini yayımlayan Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre, ölenlerden 48’ü çocuk, 26’sı ise kadın.

>Savaş uçaklarının, Gazze’deki sivil yerleşim alanlarını hedef alan saldırılarında da 3 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

>Batı Şeria’da 12 Haziran’da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz’da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz’da Koruyucu Hat adı altında Gazze’ye operasyon başlatmıştı.

>BM’nin girişimiyle bugün taraflar arasında 5 saatlik uygulanan ateşkesin ardından İsrail’in bölgeye yönelik operasyonları yeniden başlamıştı.

> Kaynak: AA

Ana Sayfaya Git