Gazze'de ölü sayısı yükseliyor

İsrail saldırılarında Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 234'e, yaralıların ise bin 700'e yükseldiği bildirildi.

Gazze'de ölü sayısı yükseliyor

 İsrail saldırılarında Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısının 231'e, yaralıların ise bin 700'e yükseldiği bildirildi.

>Gazze'de görevini fiili olarak yürüten eski Filistin Hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in daha önce Refah kentine düzenlediği bir saldırıda ağır yaralanan Muhammed el-Hut'un (41) kurtarılamadığını söyledi.

>Kudra, Hut'un vefatıyla İsrail'in saldırılarında şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sayısının 231'e, yaralı sayısının ise bin 700'e yükseldiğini belirtti.

>Öte yandan saldırıda yaşamını yitirenlerin listesini yayımlayan Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, ölenlerden 48'ü çocuk, 26'sı ise kadın.

>Savaş uçaklarının, Gazze'deki sivil yerleşim alanlarını hedef alan saldırılarında da 3 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi.

>Batı Şeria'da 12 Haziran'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin 18 gün sonra ölü bulunmasının ardından Filistinli genç Muhammed Ebu Hudayr, 2 Temmuz'da Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılmış ve yakılarak öldürülmüştü. İsrail, bu olayların ardından 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adı altında Gazze'ye operasyon başlatmıştı.

>BM'nin girişimiyle bugün taraflar arasında 5 saatlik uygulanan ateşkesin ardından İsrail'in bölgeye yönelik operasyonları yeniden başlamıştı.

> Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz