Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, BM Genel Sekreteri Guterres ile işbirliği konusunda görüştü

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu marjında BM Genel Sekreteri Antonio Guiterres ile Kore Yarımadası ve Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili işbirliği konusunu görüştü.

Haberler 20.09.2023 - 11:27 Son Güncelleme : 20.09.2023 - 11:40

Güney Kore Başkanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, BM 78. Genel Kurulu kapsamında New Yorkta bulunan Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, Guterres ile bir araya geldi.

Görüşmede, Kore Yarımadasında ve Rusya-Ukrayna Savaşında Güney Kore-BM işbirliğine ilişkin konular ele alındı.

Yoon, Kuzey Korenin provokasyonlarını caydırmak ve oradaki insan hakları şartlarını iyileştirmek için BM ile çalışmaya istekli olduklarını aktardı.

Dünyada karmaşık krizlerin yaşandığı bu dönemde, BM merkezli küresel dayanışmanın altını çizen Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, ülkesinin sorumluluklarını yerine getireceğini ifade etti.

Yoon, BM Güvenlik Konseyinin kalıcı olmayan üyesi olarak aktif şekilde uluslararası toplumda barışı teşvik için çalışacaklarını vurguladı.

Rusya-Ukrayna Savaşına atıfta bulunan Yoon, Ukraynada barışın tesis edilmesi için planlarından bahsetti.

Guterres de Güney Korenin söz konusu alanlardaki faaliyetleri ve katkılarından dolayı minnettarlık duyduğunu ve ilerleyen dönemlerde bu alanlarda beraber çalışmaya istekli olduklarını söyledi.

YOON, ÜLKE LİDERLERİYLE DE İKİLİ GÖRÜŞMELER YAPTI

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon, BM Genel Kurulu kapsamında çeşitli ülkelerin liderleriyle ikili ilişkileri ve ülkesinin World Expo 2030a ev sahipliği teklifini görüştü.

Yoon, Fildişi Sahili, Monako, Lesotho, Surinam, Belize, Özbekistan ve Kazakistan liderlerinden, World Expo 2030a Busanda ev sahipliği yapmak için ülkesini desteklemelerini istedi.

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) üye ülkelerinin, kasımda oy birliğiyle belirleyeceği World Expo 2030 ev sahipliğine adaylar arasında Güney Korenin Busan, İtalyanın Roma, Suudi Arabistanın Riyad şehirleri bulunuyor.

Ana Sayfaya Git