Hafter milisleri Trablus’un merkezinde sivilleri bombaladı

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı silahlı güçler, başkent Trablus’ta sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Haberler 27.04.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Libyann dousundaki gayrimeru silahl güçlerin lideri Halife Haftere bal silahl güçler, bakent Trablusun güneydousunda sivilleri hedef almaya devam ediyor. Libyann Birlemi Milletler (BM) nezdindeki meru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bal kaynaklardan elde ettii bilgilere göre, ülkenin dousundaki gayrimeru silahl güçlerin lideri Halife Haftere bal silahl güçler, bakent Trablusun merkezine yakn olan Zawiyat Al Dahmani bölgesinde sivil yerleim yerlerini bombalad. Amatör kameralarca kaydedilen görüntülerde, patlama sesleri duyuldu.

3Ü çOCUK 4 K YAAMINI YTRD

Öte yandan, Halife Haftere bal silahl güçler tarafndan atlan ve Trablusun güneyinde yer alan Al-Shok Caddesine düen havan topu mermileri nedeniyle 16, 12 ve 8 yalarnda 3 çocuk ve 41 yandaki bir kii yaamn yitirdi.

CAMYE BOMBA ATTILAR

Buarada, Haftere bal milisler, ramazann üçüncü gününde bakent Trablusun güneyindeki camiye havan topu ile saldr düzenledi.

Birlemi Milletler tarafndan tannan Ulusal Mutabakat Hükümetine (UMH) bal Öfke Volkan haraketi tarafndan yaplan yazl açklamada, Hafter milislerinin bakentin güneyindeki sivil yaam alan Ayn Zaraya havan topu ile saldrd belirtildi.

Açklamada, sabah saatlerinde Hidaye Camisine düen havan topu mermilerinin camiye ciddi maddi zarar verdii kaydedildi.

Ayrca açklamada, Hafter milislerinin bakentin güneyindeki Mitiga Havaliman ve çevresindeki yaam alanlarna ise Grad roketleri ile saldrlar düzenledii duyuruldu.

Yerel basn ve sosyal medyada, caminin saldrdan sonraki görüntüleri yer ald.

Cuma günü ramazan aynn ilk gününde ayn bölgeye yaplan roketli saldrda 3 sivil hayatn kaybetmi, 3 sivil de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git