Hafter milisleri Trablus’un merkezinde sivilleri bombaladı

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı silahlı güçler, başkent Trablus’ta sivilleri hedef almaya devam ediyor.

Hafter milisleri Trablus’un merkezinde sivilleri bombaladı

Libya’nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı silahlı güçler, başkent Trablus’un güneydoğusunda sivilleri hedef almaya devam ediyor.  Libya'nın Birleşmiş Milletler (BM) nezdindeki meşru temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı silahlı güçler, başkent Trablus’un merkezine yakın olan Zawiyat Al Dahmani bölgesinde sivil yerleşim yerlerini bombaladı. Amatör kameralarca kaydedilen görüntülerde, patlama sesleri duyuldu.

3’Ü ÇOCUK 4 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Öte yandan, Halife Hafter'e bağlı silahlı güçler tarafından atılan ve Trablus’un güneyinde yer alan Al-Shok Caddesi’ne düşen havan topu mermileri nedeniyle 16, 12 ve 8 yaşlarında 3 çocuk ve 41 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi.

CAMİYE BOMBA ATTILAR

Buarada, Hafter'e bağlı milisler, ramazanın üçüncü gününde başkent Trablus'un güneyindeki camiye havan topu ile saldırı düzenledi.

Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne (UMH) bağlı Öfke Volkanı haraketi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hafter milislerinin başkentin güneyindeki sivil yaşam alanı Ayn Zara’ya havan topu ile saldırdığı belirtildi.

Açıklamada, "sabah saatlerinde Hidaye Camisine düşen havan topu mermilerinin camiye ciddi maddi zarar verdiği" kaydedildi.

Ayrıca açıklamada, Hafter milislerinin başkentin güneyindeki Mitiga Havalimanı ve çevresindeki yaşam alanlarına ise Grad roketleri ile saldırılar düzenlediği duyuruldu.

Yerel basın ve sosyal medyada, caminin saldırıdan sonraki görüntüleri yer aldı.

Cuma günü ramazan ayının ilk gününde aynı bölgeye yapılan roketli saldırıda 3 sivil hayatını kaybetmiş, 3 sivil de yaralanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz