Hamaney’in danışmanından "Suriye ve Irak" açıklaması

İran lideri Ali Hamaney’in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti: “Bu ülkelerin (Suriye ve Irak) yönetimleri askeri danışmanlarımıza ihtiyaç duymadıklarını söylediğinde, İran buralardan ayrılmak için hiç şüphe duymayacaktır”

Haberler 14.07.2018 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran lideri Ali Hamaneyin Uluslararas likiler Danman Ali Ekber Velayeti, Suriye ve Irak yönetimlerinin istemesi halinde bu ülkelerdeki ran askeri güçlerinin çekileceini belirtti.

Rusyann bakenti Moskovadaki Valdai Kulüpte konuma yapan Velayeti, ran askeri danmanlarnn Suriye ve Irak yönetimlerinin istei dorultusunda bu ülkenin topraklarnda bulunduunu kaydetti.

Velayeti, Bu ülkelerin yönetimleri askeri danmanlarmza ihtiyaç duymadklarn söylediinde, ran buralardan ayrlmak için hiç üphe duymayacaktr. ifadelerini kulland.

ran ve Rusyann Suriyede bulunmasnn önemli olduunu savunan Velayeti, ran ve Rusyann Suriye yönetimine olan destei zayflayacak olursa teröristler hemen oraya geri döneceklerdir. dedi.

rann Suriyedeki varlnn srail ile hiçbir ilgisi olmadn vurgulayan Velayeti, bu hususta Rusya ve Suriye ile anlamalar olduunu, bu anlamann srailin artlarna uygun olmak zorunda olmadn belirtti. Velayeti, rann ABD saldrsna kar Suriyeye yardm edeceini ifade etti.

ABD Bakan Donald Trump ile müzakere edip etmeyeceklerine yönelik bir soruya cevap veren Velayeti, Tahrann, ran nükleer anlamasn ihlal ettii için ABD Bakan Donald Trumpa güvenmediini ve onunla müzakere etmek istemediklerinin altn çizdi.

Velayeti, Moskovadaki temaslar çerçevesinde Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile görümütü.

Ana Sayfaya Git