Hamas işgalci siyonistleri İslam ümmetinin duygularını provoke etmekle suçladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin, Batı Şeria'da bulunan Hz. İbrahim Camisi'nin vakıf arazilerine el koymasını "Müslümanları provoke etme" girişimi olarak nitelendirdi.

Haberler 13.05.2020 - 23:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

galci siyonist Savunma Bakanlna bal Filistin topraklarndaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT), Yahudi yerleimcilerin Mescidi Aksaya basknlarnn önünü açmak için Bat eriada bulunan Hazreti brahim Camisinin arazilerine el koyduunu açklad.

Arazilerin gasp edilmesi üzerine Hamas Sözcüsü Hazim Kasm, siyonist igal rejiminin, Hazreti brahim Camisinin vakf arazilerini igal etmesine tepki gösterdi.

Kasm yapt yazl açklamada, gal rejiminin, Harem-i brahime bitiik arazilere el koyma yönündeki karar, slam ümmetinin duygularn provoke etmek ve tüm insani teamülleri hafife almaktr. diye uyard.

ÜMMETN DUYGULARINI PROVOKE ETT

Kas siyonist igal rejiminin, dünyann Covid-19 mücadeleyle megul olmasn, Kudüs ve el-Halildeki kutsal mekanlara el koymak ve yerleim planlarn hayata geçirmek için kullandn belirtti.

gal rejimi, Filistin Yönetimine ve ilgili yetkili makamlara projenin 60 gün içerisinde tamamlanmasna yönelik talimat gönderdii belirtiliyor.

Proje, Harem-i brahimde engelli Yahudi ziyaretçiler için ayr bir yol açlmas ve asansör ina edilmesi için el-Halildeki Filistin topraklarna el konulmasn öngörüyor.

Sözde igalci siyonist Basavcs Avichai Mandelblit de 21 Nisanda El-Halildeki Harem-i brahime ait vakf arazilerine, gelitirme ve geniletme projesi gerekçesiyle Yahudiletirme ve Yahudi yerleim birimi ina plan çerçevesinde el koyma kararn onaylamt.

Filistin Vakflar ve Din leri Bakanl, siyonist igal makamlarnn yeni tip Covid-19 salgnn bahane ederek igal altndaki Bat eriada bulunan Hz. brahim Camisini tamamen kontrol altna almaya çalt uyars yapmt.

Ana Sayfaya Git