Hamas işgalci siyonistleri İslam ümmetinin duygularını provoke etmekle suçladı

İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist işgal rejiminin, Batı Şeria'da bulunan Hz. İbrahim Camisi'nin vakıf arazilerine el koymasını "Müslümanları provoke etme" girişimi olarak nitelendirdi.

Hamas işgalci siyonistleri İslam ümmetinin duygularını provoke etmekle suçladı

İşgalci siyonist Savunma Bakanlığı'na bağlı Filistin topraklarındaki Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT), Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'ya baskınlarının önünü açmak için Batı Şeria'da bulunan Hazreti İbrahim Camisi'nin arazilerine el koyduğunu açıkladı.

Arazilerin gasp edilmesi üzerine Hamas Sözcüsü Hazim Kasım, siyonist işgal rejiminin, Hazreti İbrahim Camisi'nin vakıf arazilerini işgal etmesine tepki gösterdi.

Kasım yaptığı yazılı açıklamada, "İşgal rejiminin, Harem-i İbrahim'e bitişik arazilere el koyma yönündeki kararı, İslam ümmetinin duygularını provoke etmek ve tüm insani teamülleri hafife almaktır." diye uyardı.

ÜMMETİN DUYGULARINI PROVOKE ETTİ

Kasım; siyonist işgal rejiminin, dünyanın Covid-19 mücadeleyle meşgul olmasını, Kudüs ve el-Halil'deki kutsal mekanlara el koymak ve yerleşim planlarını hayata geçirmek için kullandığını belirtti.

İşgal rejimi, Filistin Yönetimi'ne ve ilgili yetkili makamlara projenin 60 gün içerisinde tamamlanmasına yönelik talimat gönderdiği belirtiliyor.

Proje, Harem-i İbrahim'de engelli Yahudi ziyaretçiler için ayrı bir yol açılması ve asansör inşa edilmesi için el-Halil'deki Filistin topraklarına el konulmasını öngörüyor.

Sözde işgalci siyonist Başsavcısı Avichai Mandelblit de 21 Nisan'da El-Halil'deki Harem-i İbrahim'e ait vakıf arazilerine, "geliştirme ve genişletme projesi" gerekçesiyle "Yahudileştirme" ve "Yahudi yerleşim birimi inşa" planı çerçevesinde el koyma kararını onaylamıştı.

Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığı, siyonist işgal makamlarının yeni tip Covid-19 salgınını "bahane ederek" işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan Hz. İbrahim Camisi'ni tamamen kontrol altına almaya çalıştığı uyarısı yapmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz