Hamas'tan İsrail'e Kurban Bayramı uyarısı

"Mescid-i Aksa'ya baskın yapılması Müslümanların kutsallarına yönelik açık bir saldırıdır"

Haberler 10.08.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamas, fanatik Yahudilerin Kurban Bayramnda srail polisi nezaretinde Mescid-i Aksaya baskn yapma plan konusunda uyarda bulundu.

Hamas Uluslararas likiler Ofisi Üyesi Basim Naim, yaymlad yazl açklamada, Mescid-i Aksaya baskn yaplmas Müslümanlarn kutsallarna yönelik açk bir saldrdr. ifadelerini kulland.

Bu admn Kudüs ve Filistin topraklarnda patlamaya yol açacan vurgulayan Naim, uluslararas topluma iler kontrolden çkmadan harekete geçmesi çars yapt.

Fanatik Yahudiler, srail polisi eliinde zaman zaman Mescid-i Aksann avlusuna giriyor. Bu durum sk sk bölgede gerginliin trmanmasna ve Filistinliler ile srail polisi arasnda arbede yaanmasna neden oluyor.

- srailin tek tarafl karar gerginlik yaratyor

Mescid-i Aksa ve Kudüsteki vakflar, srail ile Ürdün arasnda 26 Ekim 1994te imzalanan bar antlamasna göre Ürdün Vakflar, slami ler ve Mukaddesat Bakanlna bal Kudüs slami Vakflar daresinin himayesinde bulunuyor.

Daha önce Kudüs slami Vakflar daresinin izni dahilinde Mescid-i Aksay ziyaret eden Yahudiler, 2003ten bu yana Vakflar daresinin egemenliini ihlal eden srailin tek tarafl karar çerçevesinde polis eliinde Müslümanlarn kutsal mabedine giriyor.

srail makamlarnn bu tek tarafl kararn tanmayan Kudüs slami Vakflar daresi, Müslümanlarn egemenliini ihlal edici bu tür girileri baskn olarak tanmlyor.

gal altndaki Dou Kudüste bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi olma özelliini tayor.

Yahudiler, içinde Kble Mescidi ile Kubbetus Sahra Camisinin yan sra müze, medreseler ve büyük avlunun yer ald Mescid-i Aksa Külliyesi altnda, sözde Süleyman Mabedi kalntlarnn bulunduu iddiasyla kaz çalmalar yapyor, Mescid-i Aksada kendilerinin de ibadet etme haklar olduunu savunuyor.

Ana Sayfaya Git