Hamas'tan Araplar'a Bahreyn'deki çalıştaya katılmama çağrısı

Hamas, Arap ülkelerine Bahreyn'in başkenti Manama'da gelecek ay düzenlenecek ekonomi çalıştayı davetine katılmamaları çağrısında bulundu.

Haberler 22.05.2019 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamas, Arap ülkelerine Bahreynin bakenti Manamada gelecek ay düzenlenecek ekonomi çaltay davetine katlmamalar çarsnda bulundu.

Hamas Hareketinden yaplan yazl açklamada, Arap ülkelerinden Bahreyndeki çaltaya katlmamalarn ve ABD plannn baarsz klnmas için tüm imkanlaryla Filistin halknn yannda yer almalarn ve destek vermelerini istiyoruz denildi.

Manamadaki etkinliin Filistin davasnn tasfiyesini hedefleyen Yüzyln Anlamas plan çerçevesinde Amerikann ilk faaliyeti olduu belirtilen açklamada, bu ekonomi çaltaynn düzenlenmesi konusunda Amerikan medyasnda endie yaandnn gözlendii vurguland.

Arap ülkelerinin Yüzyln Anlamas plannn benimsenmesi ve uygulanmas yönünde bir çalma içine girmemesi uyars yaplan açklamada, bu yönde atlan herhangi bir adm ve etkinliin kirli hedefler içerdiine dikkati çekildi.

Açklamada, Bahreynin ve asil halknn Filistinlilerin katili siyonist dümanlar tarafndan topraklarnn kirlenmesine kar çkacann ümit edildii vurguland.

Açklamada ayrca, Hamas siyasi, ekonomik ya da bir baka ekilde Yüzyln Anlamas plannn uygulanmasnn kabulüne ya da hazrlna dönük tüm admlar reddetmektedir ifadeleri kullanld.

Yüzyln Anlamas plan kapsamndaki ilk etkinlik

Manamada düzenlenecek ortak çaltayn, ABDnin srail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yaknda açklamas beklenen Yüzyln Anlamas plan kapsamndaki ilk etkinlik olduu ifade ediliyor.

Beyaz Saray basn ofisinden dün yaplan açklamada, Bahreynin ABD ile i birlii içinde 25-26 Haziranda bakent Manamada Refah için Bar adl ekonomik çaltaya ev sahiplii yapaca belirtilmiti.

çaltayn hükümet, sivil toplum ve i dünyasndaki liderlerin fikir alveriinde bulunmas, stratejileri tartmas ve potansiyel ekonomik yatrmlara destek vermesi için çok önemli olduuna iaret edilen açklamada, Refah için bar, Filistin halk ve bölge için müreffeh bir gelecek için daha istekli ve baarlabilir çalmalara frsat tanyacaktr. ifadeleri kullanlmt.

Ana Sayfaya Git