Hamas'tan "Katar'ın yöneticilerini sınır dışı edeceği" iddiaları

Hamas: "Söz konusu iddialar gerçekle bağdaşmıyor. Bu asılsız açıklamaları yayımlayan basın kuruluşları hareketin imajını bozmak ve dış ilişkilerini etkilemek için aslı olmayan haberleri yaymayı alışkanlık haline getirdi"

Haberler 05.06.2017 - 03:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin slami Direni Hareketi Hamas, Katar devletinin baz Hamas yöneticilerinin ülkeyi terk etmesi yönünde basnda yer alan haberleri yalanlad.

Katarda ikamet eden Hamas sözcüsü Husam Bedran, yapt yazl açklamada, Söz konusu iddialar gerçekle badamyor. Bu aslsz açklamalar yaymlayan basn kurulular hareketin imajn bozmak ve d ilikilerini etkilemek için asl olmayan haberleri yaymay alkanlk haline getirdi. ifadelerini kulland.

KATAR YÖNETCLER

Bedran açklamasnda, Hamasn iç seçim sonras uluslararas sahada hareket kabiliyetini artrmak üzere yeni bir aamaya girdiinin altn çizerek, Katarn bata Gazzenin yeniden imar olmak üzere Filistin halkna ve davasna olumlu katklarn takdir ettiklerini vurgulad.

Arap basnnda yer alan haberlerde, Katarn Hamas liderlerinden bazlarnn ülkeyi terk etmesi yönünde bir liste hazrlad ve Hamasa ulatrd eklinde iddialar yer almt.

Ana Sayfaya Git