Görüş Bildir

Hamas'tan "Katar'ın yöneticilerini sınır dışı edeceği" iddiaları

Hamas: "Söz konusu iddialar gerçekle bağdaşmıyor. Bu asılsız açıklamaları yayımlayan basın kuruluşları hareketin imajını bozmak ve dış ilişkilerini etkilemek için aslı olmayan haberleri yaymayı alışkanlık haline getirdi"

Hamas'tan

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, "Katar devletinin bazı Hamas yöneticilerinin ülkeyi terk etmesi" yönünde basında yer alan haberleri yalanladı.

Katar'da ikamet eden Hamas sözcüsü Husam Bedran, yaptığı yazılı açıklamada, "Söz konusu iddialar gerçekle bağdaşmıyor. Bu asılsız açıklamaları yayımlayan basın kuruluşları hareketin imajını bozmak ve dış ilişkilerini etkilemek için aslı olmayan haberleri yaymayı alışkanlık haline getirdi." ifadelerini kullandı.

KATAR YÖNETİCİLERİ

Bedran açıklamasında, Hamas'ın iç seçim sonrası uluslararası sahada hareket kabiliyetini artırmak üzere yeni bir aşamaya girdiğinin altını çizerek, Katar'ın başta Gazze'nin yeniden imarı olmak üzere Filistin halkına ve davasına "olumlu katkılarını" takdir ettiklerini vurguladı.

Arap basınında yer alan haberlerde, Katar'ın Hamas liderlerinden bazılarının ülkeyi terk etmesi yönünde bir liste hazırladığı ve Hamas'a ulaştırdığı şeklinde iddialar yer almıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi