"Hava saldırısının karşılığı yine hava saldırısıdır"

Hamas, İsrail'in Gazze'ye sabah düzenlediği hava saldırısının ardından açıklama yaptı

Haberler 16.07.2018 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hamas, srailin Gazzeye düzenledii hava saldrsnn karlnn yine hava saldrs olabileceini belirtti.

Hamas Sözcüsü Abdullatif elKanu sosyal medya hesab Twitter üzerinden yapt açklamada, Filistin direni gruplar, igalcinin (srailin) direnile girdii turu kaybedeceini vurguluyor. Hava saldrsnn karl yine hava saldrsdr. ifadelerini kulland.

Kanu açklamasnda ayrca, Filistin direni gruplarnn srailin Gazzede yeni bir denklem dayatmasna izin vermeyeceini vurgulad.

srail sava uçaklar bu sabah Gazzede Hamasn askeri kanad zzeddin elKassam Tugaylarna ait bir mevziye hava saldrs düzenlemiti.

HAVA SALDIRISI

Hamas ve slami Cihad, dün akam, Gazzedeki saldrlarn durmas için Msrn ara buluculuunda yürütülen çalmalarn sonuç verdiini ve anlamann salandn duyurmutu.

srail ordusu ise Gazzeden snra yakn bölgelerdeki Yahudi yerleim yerlerine roket atldn ileri sürerek, dün Gazze eridinde zzeddin elKassam Tugaylarna ait olduunu iddia ettii 40a yakn hedefi vurduunu açklamt.

Saldrlarda, Gazze ehir merkezi yaknndaki inaat halindeki bir bina da vurulmu, bombardmanda binann yaknndaki Emir elNimra (15) ve Luey Kuheyl (16) adl Filistinli çocuklar ehit olmu, 25 Filistinli yaralanmt.

Ana Sayfaya Git