Hindistan'da 'sıcak hava' nedeniyle 40 kişi öldü

Hindistan'ın Bihar eyaletinde, artan hava sıcaklığı sebebiyle cumartesi günü 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. farklı bölgelerden de ölüm haberleri gelirken; doktorlar vatandaşları gerekli olmadığı müddetçe sokağa çıkmamaları konusunda uyardı.

Haberler 17.06.2019 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bihar eyaletinde artan hava scakl sebebiyle Cumartesi günü 40 kiinin hayatn kaybettii duyuruldu. Bihar eyaletinin Gaya, Nawada gibi ehirlerinde çok sayda insann hayatn kaybettii belirtilirken; sadece Evrengabad ehrinde 27 kiinin yaamn yitirdii duyuruldu. Ayrca, bu ay içerisinde Muzaffarpur ehrinde 73 çocuun ensefalit salgn sebebiyle hayatn kaybettii belirtildi.

Doktorlar uyard

Evrengabadta bulunan devlet hastanesinde doktor olan Dr. Surendra Prasad Singhin, çok sayda insan farkl hastanelerde tedavi görüyor ve ölü says muhtemelen yükselecek. Hayatn kaybeden kiiler yüksek ateten ikyetçilerdi dedii belirtildi.

Ayrca, Hindistan Sendika Salk Bakan Dr. Harsh Vardhann yapt açklamada, nsanlarn scak hava sebebiyle hayatn kaybetmesi gerçekten talihsiz bir durum. nsanlara, hava scaklklar dümeden ve gerekli olmad sürece evlerinden dar çkmamalarn tavsiye ediyorum. Ar scaklk beyni etkiliyor ve salk sorunlarna yol açyor dedii belirtildi.

Ana Sayfaya Git