Hollanda'da provokatif saldırı!

Hollanda'nın Utrecht kentinde, bir kişinin tramvay durağı çevresinde açtığı ateşte, hayatını kaybedenlerin sayısının 3’e çıktığı; saldırıda yaralı sayısının da 9 olduğu açıklandı.

Haberler 19.03.2019 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hollandada AD gazetesi muhabiri Yelle Tieleman, polisin olayn üphelisi olarak duyurduu Gökmen Tann, 2013 ylnda insanlara ate etmekten sabkasnn bulunduunu; hrszlk, taciz ve iddet olaylar nedeni ile birçok kez mahkemeye çktn duyurdu.

KRAL: çOK ÜZGÜNÜZ

Hollanda Kral Willem-Alexander, saldr dolaysyla yaynlad mesajnda, 3 kiinin öldüü saldr nedeniyle çok üzgünüz. Saldrdan etkilenenlerin ve ailelerinin yanndayz ifadelerini kulland.

ÖLÜ SAYISI 3E çIKTI

Belediye Bakan Van Zanen, saldrda u ana kadar 3 kiinin öldüünü, 9 kiinin de yaralandn söyledi. Zanen, yarallardan 3ünün durumunun ar olduunu; hayati tehlikelerinin bulunduunu belirtti.

Hollanda polisi, sosyal medya hesabndan saldrnn üphelisi olarak 37 yanda Türk kökenli Gökmen Tann bilgisi ve fotorafn paylat.

Saldr yerel saatle 10:45 civar 24 Ekim Meydan yaknlarnda bulunan Oudenrijn Hastanesi civarnda meydana geldi. Teyakkuz seviyesini en yüksee çeken polis ekipleri, saldrgann sakland düündüü bölgelere operasyon düzenliyor. Terör uzman ekipler de operasyonlara katlyor. Helikopterler de havadan takip yapyor.

Hollanda polisi, terör saldrs olmasndan üpheleniyor. Bölgede okullara kaplarn kapal tutma talimat verildi. Polis vatandalarn evlerinden çkmamasn istedi.

Ana Sayfaya Git