IKBY'de seçimlere katılım oranı düşük

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) seçime katılım oranının az olduğu, oy merkezlerinde önceki seçimlere nazaran yoğunluğun yaşanmadığı görülüyor.

Haberler 13.05.2018 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakta kaytl seçmenlerin yaklak 3 milyon 500 bini IKBYnin üç vilayeti Erbil, Süleymaniye ve Duhokta yer alyor. Seçim merkezleri kaplarn sabahn erken saatlerinde açt ancak oy verme ileminin parmak izi ve elektronik düzlemde yaplmas nedeniyle arzlar yaanyor.

Erbildeki seçim merkezlerini gezen AA muhabirleri, oy merkezlerinin önceki seçimlere göre katlm orannn düük olduunu gözlemledi. Oy kullanmak isteyen vatandalar ise, elektronik cihazlarn çabuk arzalanmas veya yava çalmas nedeniyle dakikalarca srada bekliyor.

Erbilin yan sra Duhok ve Süleymaniye vilayetlerinde de seçimlere katlm oran pek farksz deil. Süleymaniyedeki Kurdish Human Rights Derneinden seçimleri gözlemci olarak takip eden Avan Latif, AA muhabirine yapt açklamada, kentte oy kullanlan seçim merkezlerini gezdiklerini, hem teknik arza hem de sistemin yava çalmasndan dolay seçimlere katlmn az olduunu ifade etti.

Latif, u ana kadar seçime katlm oran çok az. imdiye kadar Süleymaniye kentindeki seçmenlerin yüzde 25i oy vermi vaziyette. Bunun yannda parmak iziyle çalan cihazlarda teknik sorunlar var. dedi.

Duhok vilayetinde ise yaklak 850 bin seçmen bulunuyor ve 61 seçim merkezi var. AA muhabirine konuan Irak Bamsz Yüksek Seçim Komisyonu Duhok yetkilileri, ölen saatlerine kadar seçimlere katlm orann yüzde 34 olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git