İngiliz doktor Geraldine McGroarty 3 günde korona virüsü yendi!

İngiltere’de King's College Hastanesi'nde acil serviste çalışan doktor, korona virüse yakalandıktan sonra henüz deneme aşamasında olan bir ilaç sayesinde 3 günde mucize bir şekilde iyileşti.

Haberler 13.05.2020 - 02:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ngiltere hzl bir ekilde hem de 3 günde korona virüsten iyileen doktor Geraldine McGroartyyi konuuyor. Korona virüse yakalandktan sonra durumu arlaan doktor McGroarty, doktorlar tarafndan deneme aamasnda olan bir ilac deneyerek 3 günde korona virüsü yendi.

Taburcu olduktan sonra yaadklarn anlatan ngiliz doktor, nefes almakta zorlandn, bouluyormu gibi hissettiini söyledi.

Acil serviste cerrah olarak çalrken, Covid-19a yakalanan doktor, yaam mücadelesi esnasnda hayatta kalp kalmayacan dahi bilmiyordu.

Doktor Geraldine McGroarty, Nisan aynda Londradaki Royal Free Hospitala kabul edildii günü anlatrken, Kendimi çok kötü ve çok zayf bir ekilde, kontrol edilemeyen ve sürekli yükselen 40 derece atele mücadele ederken buldum diyor.

Burada acil serviste cerrah olarak çalan Geraldine McGroarty,O günün erken saatlerinde kalp at hzm üç katna çkmt ve öksürürken su benzeri bir sv çkartmtm dedi.

Deneme aamasnda olan ilac almay kabul eden McGroarty, 2 günün ardndan nefes alma zorluunun azalmaya baladn söyledi. laç hakknda çok fazla bilgim yoktu. Sadece korona virüsle savamak ve ondan kurtulmak için kendime ans vermek istedim diyen McGoraty, çok çabuk etki etti. lac aldktan 3 gün sonra evime döndüm ifadelerini kulland. Remdesivirin henüz kantlanan bir tedavi ilac olmadn altn çizen uzmanlar, koronavirüs bulaan hastalarda erken dönemde ilacn etkili olabileceini; ancak ventilatöre balanm hastalarda çok fazla etkisi olmadn ifade etti. Öte yandan, Dr. McGroartynin genç, fit ve spor yapan bir kii olmas nedeniyle iyileme sürecinin bu kadar hzl olabilecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git