Irak Başbakanı, Bağdat'taki saldırı sonrası 4 kişiyi görevden aldı

Bağdat'ta IŞİD'in üstlendiği çifte terör saldırısının ardından Iraklı 4 üst düzey güvenlik görevlisi görevden alındı. Bu görevlilerin arasında İçişleri Bakan Yardımcısı Amer Saddam ve Federal Emniyet Müdürü Jafar al-Battat da bulunuyor.

Haberler 23.01.2021 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irak Genelkurmay Bakan Yehia Rasool, Babakan Mustafa Al-Kadhiminin, bakentteki çifte terör saldrsnn ardndan Federal Emniyet Müdürü de dahil olmak üzere, 4 üst düzey görevliyi görevden aldn söyledi.

Yehia Rasoolün Twitterdan aktard bilgiye göre, Babakan Al-Kadhimi, çifte terör saldrsnn ardndan güvenlik ilerinde büyük deiiklie gitme karar ald. stihbarattan sorumlu çileri Bakan Yardmcs Korgeneral Amer Saddam görevinden alnd ve onun yerine Korgeneral Ahmed Abu Ragheef atand.

çileri Bakanl stihbarat ve Terörle Mücadele Dairesi Genel Müdürü Abdul Karim Abd Fadel, FederaL Emniyet Müdürü Korgeneral Jaafar al-Battat ve Badat stihbarat ve Güvenlik Dairesi Bakan Bassem Majeed görevinden alnan dier önemli isimler oldu.

Badat Harekat Dairesi Bakan Qais al-Muhammadawi ise Savunma Bakanlnda baka bir göreve atand.

Perembe günü bakent Badatn Bab Al Sharqi bölgesinde gerçekletirilen saldrlarda 32 kii hayatn kaybetti, ve 110 kii ise yaraland. Saldrlarn sorumluluunu terör örgütü ID üstlendi.

Ana Sayfaya Git