Irak'ta bombalı saldırı: 5 ölü, 3 yaralı

Irak'ın Salahaddin vilayetinde düzenlenen bombalı saldırılarda 3'ü Haşdi Şabi mensubu 5 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Haberler 22.04.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgilere göre Salahaddin vilayetinin kuzeyindeki rgat ilçesi yaknlarnda devriye gezen Hadi abi aracnn geçii srasnda daha önce yola döenen bomba patlatld.

Saldr sonucu 3 Hadi abi mensubunun olay yerinde hayatn kaybettii, 3 sivilin ise yaraland aktarld

rgat ilçesinin Al Sura köyünde düzenlenen bomlal saldrda da bir baba ile olunun yaamn yitirdii ifade edidi.

Söz konusu saldrlarn sorumluluunu henüz üstlenen olmazken, terör örgütü DEAn özelikle Salahaddin, Musul, Diyala ve Kerkük vilayetlerinin krsal bölgelerinde etkin olduu biliniyor.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Bakan Neçirvan Barzani, dün yapt açklamada, Pemerge ile Irak güvenlik güçlerinin konulu bulunduu noktalar arasnda yer alan ve güvenlik boluunun olduu bölgelerde DEAn askeri etkinliinin son dönemlerde arttn ifade etmiti.

BARZAN çARIDA BULUNMUTU

Barzani, DEAn hem IKBY hem de Irak için ciddi bir tehlike arz ettiini belirterek, Badat yönetimine durumun ciddiye alnmas çarsnda bulunmutu.

Terör örgütü DEA, Haziran 2014te Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamam ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir ksmn ele geçirmi, söz konusu bölgeler yllar içinde örgütten geri alnmt.

Eski Irak Babakan Haydar el-badi, 9 Aralk 2017de DEAa kar zafer kazanldn duyurmutu.

DEAn bölgeden çkarlmas ve kentlerin geri alnmasnn üzerinden 3 yl geçmesine ramen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin krsal bölgelerinde saldrlar devam ediyor.

Ana Sayfaya Git