Irak'ta göstericiler "İranlı Komutan Süleymani'nin" afişini yaktı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta hükümet karşıtı göstericiler, ABD tarafından öldürülen İranlı Komutan Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkanı Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in resimlerinin bulunduğu afişleri yaktı.

Haberler 20.01.2020 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakentteki eylem noktalarndan Tayaran Meydannda bir araya gelen göstericiler, hükümet kart sloganlar atarak, Siz aciz olacaksnz, biz deil yazl döviz tad.

Göstericiler ayrca ABD tarafndan 3 Ocakta Badat Havalimannda öldürülen ran Devrim Muhafzlar Kudüs Gücü Komutan Kasm Süleymani ve Hadi abi Bakan Yardmcs Ebu Mehdi Mühendisin resimlerinin bulunduu afileri yakt.

Güvenlik güçleri, lastik yakp barikat kurarak baz yollar kapatmak isteyen göstericilere gerçek mermi ve göz yaartc gazla müdahale etti. Müdahale srasnda güvenlik güçleri ile göstericiler arasnda arbede yaand.

- Necef Havalimanna giden yol kapatld

Hükümet kart gösteriler ülkenin güneyinde yar alan Necef ve Zikar vilayetlerinde de düzenlendi.

AA muhabirine konuan Zikardaki bir aktivist, kentteki ana yollarn trafie kapatldn ve baz memurlarn kurumlarda iba yapmasnn engellendiini söyledi.

Göstericiler ayrca Necef Havalimanna giden yolu da trafie kapatt.

Irakta 1 Ekim 2019dan bu yana altyap yetersizlii, isizlik, ülkenin içilerine yönelik d müdahale gibi çeitli gerekçelerle hükümet kart gösteriler düzenleniyor.

Ana Sayfaya Git