Irak'ta göstericiler Kadisiye Valilik binasına girdi

Irak'ta hükümet karşıtı göstericiler, ülkenin güneyinde yer alan Kadisiye vilayetindeki valilik binasına girdi ve vilayeti diğer kentlere bağlayan yolları trafiğe kapattı.

Haberler 02.12.2019 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, göstericiler valilik binasna girileri beton barikatlarla kapatt ve üzerine halkn emriyle kapatld yazl döviz ast.

Valilik binasna giren göstericilerin bata vali olmak üzere çalanlarn binaya giriini engelledii kaydedildi.

Ülkedeki hükümet kart protestolar çerçevesinde ayrca Irakn dousunda Sünni nüfusun younlukta olduu Diyala vilayetinde de yollar trafie kapatld.

AA muhabirine konuan Polis Yüzba Habib e-ammari, Diyalada yüzlerce göstericinin güneydeki protestolara destek için dou ve kuzey vilayetlerini bakente balayan ana yollar trafie kapattn söyledi.

ammari, göstericilerin, meclisin lavedilmesi, mevcut siyasi partilerin dahil olmad yeni bir hükümetin kurulmas talebinde bulunduu ifade etti.

Ülkede Sünni nüfusun arlkl olarak yaad vilayetlerde, 3. ayna giren hükümet kart gösterilere youn katlm olmuyordu. Ancak Babakan Adil Abdulmehdinin birkaç gün önce ald istifa kararndan sonra bu durumun yava yava deimeye balad gözlemleniyor.

- Iraktaki kanl gösteriler

Irakta isizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliini protesto etmek amacyla 1 Ekimde balayan gösterilerde u ana kadar 350den fazla kii hayatn kaybetti, 15 binden fazla kii yaraland.

Bakent Badat bata olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler srasnda rann ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Ana Sayfaya Git