Kıbrıstaki yeni yönetim!

KUZEY Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) yeni Başbakanı Ersin Tatar, "Kıbrıs konusunda, Türkiye ile aynı düşünceye sahip bir hükümet göreve gelmiştir. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da bunu dikkate almak zorundadır" diye konuştu.

Haberler 24.05.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ulusal Birlik Partisinin KKTCnin kurucu partisi olduuna dikkat çeken Tatar, UBP, ulusal bir düünceye sahip bir tabana sahiptir. Bu çok önemlidir. Ne mutlu bize ki, çok uyumlu bir hükümet ortaya çkt. Halkn Partisi, Kudret Özersay ve arkadalar da UBP ile ayn ekilde Kbrs konusuna bakmaktadr. Kbrs konusu bakmndan güzel iler yapacaz dedi.

Cumhurbakan Mustafa Akncnn Kbrsta Rumlarla bir Federal çözüm modelini savunduuna iaret eden Tatar öyle devam etti;

DURUM DET, AKINCI DKKATE ALMALI

Yeni oluan hükümet farkl noktadadr. Hükümet programmzda, Kbrs konusuna bak açs açk ve nettir. Kbrs sorununa bak açmz, Türkiye ile çok daha yakndr. Bizler, Türkiye ile alternatif bir takm yöntemlerin de masaya gelmesi gerekir diye düünüyoruz. Durum deimitir. Yeni bir anlay vardr. Mecliste 35 milletvekili Kbrs sorununa Akncdan daha farkl bakmaktadr. Sayn Cumhurbakan Aknc da, bunu dikkate almak zorunda.

KKTCnin yeni Babakan Tatar, hükümetin öncelikleri arasnda en önemlisinin ekonomi olduunu belirtti. Tatar, Ekonomiyi iyi yöneteceiz. Ekonomik kalknma seferberlii olacak diye konutu.

TÜRKYEYE YÜREKTEN BALIYIZ

Türkiyeye de mesaj gönderen Tatar, Türkiye ile iyi ilikiler çerçevesinde bu hükümet umut olarak ortaya çkmtr. Halk çok güzel iler bekliyor bizlerden. Bunu görüyoruz. Türkiyeye de sesleniyorum; Kbrsta yaayan Kbrs Türk halk Türkiyeye yürekten baldr. Türk milleti güçlü olduu müddetçe bizler de burada daha da rahat ederiz. Türk insan bizim kardelerimizdir. Kbrstan sevgi ve selamlarm iletiyorum eklinde konutu.

Türkiyede medyada çalt dönemler olduunu da belirten Tatar, ansal Büyükaa gibi isimleri yakndan tandn söyledi. Tatar, Türkiye medyasna da teekkür ediyorum. Bizleri yakndan takip ediyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git