Kızılay'dan Suriyeli çocuklara 23 Nisan sürprizi

Kızılay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Suriye’nin İdlib iline bağlı Kelbit köyündeki "Umut" çadır kentinde İdlib ve Hamalı çocuklar için oyun parkı açtı.

Haberler 24.04.2018 - 09:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayram, Türkiye-Suriye snrndaki Hatayn Reyhanl ilçesinin karsnda bulunan dlibin Kelbit köyündeki çadr kentte yaayan Suriyeli çocuklar tarafndan da kutland.

Anadolu Beiktallar Derneinin bayla çadr kentteki dlibli ve Hamal çocuklar için oyun park açld. Törenle açl yaplan parkta, çocuklar gönüllerince elendi.

Kzlaydan Suriyeli çocuklara 23 Nisan sürprizi

Kzlay Suriye Alan Koordinatörü Kadir Akgündüz, AA muhabirine yap açklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuklar Bayram kapsamnda yaptklar parkn amacnn çocuklar az da olsa sava psikolojisinden kurtarmak olduunu kaydetti. Akgündüz, bölgede 6 oyun alannn daha kurulacan anlatt.

Akgündüz, kampta 6- 10 ya aralnda 907 çocuunun yaadn bilgisini paylat.

Anadolu Beiktallar Dernei Yönetim Kurulu Bakan Kemal Erdoan, amaçlarnn insanlarn kalbine dokunmak olduunu dile getirerek, yi ki buradayz. yi ki bu an yayoruz. çocuklar, çok zor artlarda yaadklar için, onlarn elenmeleri için biraz daha fazla oyun park yaplmas gerekiyor. Bunu gördükten sonra inallah daha fazlasn yapacaz. diye konutu.

Kelbitteki Umut çadr kentinde, Esed rejiminin ve destekçilerinin hava saldrlarndan kaçan dlib ve Hamal 4 bin kiiyi bulunuyor. çadr kent, AFAD ile Kzlayn ortak çalmalar sonucu 18 Ocakta kuruldu.

Ana Sayfaya Git