Kabil'de saldırıların artması

Afganistan Devlet Başkanı Gani, başkentteki saldırı sayısının artması nedeniyle 2'si general 7 üst düzey yetkiliyi görevden aldı, 164 generali emekliliğe sevk etti.

Haberler 08.02.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afganistan Devlet Bakan Eref Ganinin, bakent Kabildeki saldr saysnn artmas üzerine 2si general 7 üst düzey yetkiliyi görevden ald ve 164 generali emeklilie sevk ettii bildirildi.

Devlet Bakanl Sözcüsü ah Hüseyin Murtazavi, Ganinin, bakentte son günlerde artan saldrlarda görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle 2si general 7 üst düzey yetkiliyi görevden aldn açklad.

Söz konusu yetkililerin yarglanacan ifade eden Murtazavi, görevini ihmal eden kim varsa sorgulanacan belirtti.

Murtazavi, Ganinin, askeri alanda yeni düzenlemelerin yaplmas için 164 generali de emeklilie sevk ettiini kaydetti.

Bakent Kabilde yaklak 2 hafta önce eski çileri Bakanl binas yaknnda ambulansla düzenlenen intihar saldrsnda 103 kii öldü, 250den fazla kii yaraland.

- Kabil için yeni güvenlik plan

Öte yandan, bakent Kabildeki terör saldrlarn önlemek için çileri ve Savunma bakanlklar ile stihbarat Bakanl yeni güvenlik plan hazrlad.

çileri Bakanl Sözcü Yardmcs Nasrat Rahimi, yeni plann Kabil için çok önemli olduunun altn çizdi.

Planda, Kabile giden tüm yollarn sk kontrol altnda tutulmas ile istihbarat ve keif birimlerinin farkl taktik uygulamalarnn yer ald bilgisini paylaan Rahimi, bu plann Kabilin güvenliine çok yararl olacan kaydetti.

Ülkede güvenlik boluu nedeniyle her gün yüzlerce Afgan evlerini terk ederek güvenli liman olarak gördükleri Kabile göç ediyor.

Uzmanlar, son yllarda nüfusu 5 milyonu aan Kabildeki terör saldrlarnn kenti güvenli yer olmaktan çkardna dikkati çekiyor.

Afganistan çileri Bakanl verilerine göre, geçen ayki 22 terör saldrsndan 5i Kabilde düzenlendi.

Ana Sayfaya Git