"Kerkük'te tüm demokratik haklar sonuna kadar kullanılacak"

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, Kerkük'te tüm demokratik haklarını kullanacaklarını, Irak ordusunun kentin sınırlarında konuşlandırılması gerektiğini belirtti.

Haberler 11.03.2018 - 11:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ITC Bakan Salihi, yardmcs Hasan Turan ile beraber Kerkükte basn toplants düzenledi. Toplantda ikili, son dönemlerde ITC bürolarna yönelik saldrlar, kentin güvenlii, yaklaan yerel ve genel seçimlere dair açklamalarda bulundu.

Kerkük kentinin snrlarna Irak ordusunun konulandrlmas gerektiini dile getiren Salihi, Kerkükün güneyindeki Dakuk ilçesi ve kuzey snrndaki Altunköprü kasabas ve Dibis ilçesi snrna Irak ordu gücü konulandrlmal. Bu snrlar, kentin güvenlii için oldukça önemlidir. dedi.

-Kerkükteki hadiseler Türkiye, ran ve Suudi Arabistan da etkileyecektir

Kerkükte mays ve aralk aylarnda yaplacak genel ve yerel seçimler öncesi iddete bavuran, süreci kötü etkilemek isteyen baz siyasi taraflarn olduuna dikkati çeken Salihi, Kerkükte artk hiçbir ey 16 Ekim 2017 öncesi gibi olmayacak. Merkezi hükümetin güvencesine giren Kerkükte tüm demokratik haklar sonuna kadar kullanlacak. diye konutu.

Salihi,Kerkükte asayi bozulursa Irak, Irakn güvenlii bozulursa bölge ülkeleri etkilenir. Irak ve Suriyedeki hadiselerin komu ülkelerde mutlaka yansmalar olacaktr. Bu gelimeleri hiç kimse hafife almasn, çünkü bir petrol kenti ve tüm etnik ve mezhep gruplarnn yaad Kerkükteki hadiseler artk Türkiye, ran ve Suudi Arabistan da etkileyecektir. ifadelerini kulland.

-ITC Kerkük bürosuna saldranlar yakaland

ITC Bakan Yardmcs Turan da dün Kerkükteki askeri bürolarna gerçekletirilen roketatarl saldrnn faillerinin polisin Askeri semtindeki basknnda yakalandn belirtti.

Iraka ait güçlerin Kerkükü 16 Ekim 2017 tarihinde kontrol etmesiyle siyasi, ekonomik otorite ve çkar kaybeden baz gruplarn kentte istikrarn salanmasn istemediini belirten Turan, Siyasi anlamda güç kaybedenler bürolarmza saldr düzenleyerek Kerkükün istikrarn bozmak istiyorlar. Tüm bu yasa d çabalarn kendilerine hiç faydas olmayacaktr. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git