KKTC'deki limanlarda 'koronavirüs' yığılması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) koronavirüs (Covid-19) nedeniyle adeta boşaldı. Hava ve deniz yollarıyla ülkeden bir haftada yaklaşık 16 bin kişi çıkış yaparken, sadece bin 603 kişi ülkeye geldi. KKTC'de Girne Limanı'ndan çıkışlar nedeniyle aşırı yığılmalar oldu.

Haberler 21.03.2020 - 10:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KKTCde geçtiimiz hafta bir Alman turistte koronavirüs çkmasnn ardndan ülke adeta ssz bir ülkeye döndü. Hem üniversitelerin hem de otellerin kapatlmasnn ardndan ülkeden çklar hzland. Ülkeye sadece havaalanndan günlük giri ortalama 5 bin civarndayken, bir haftada havaalanndan ülkeye giri yapan says bin 323 kiide kald.

KKTC Ercan Havaalanndan bir haftada 12 bin 439 kii çk yapt. Buna karn giri yapan says 3 bin 14te kald. KKTC Limanlarndan Adaya giri yapan says ise bir haftada 280de oldu. Limanlardan çk yapan says ise 3 bin 14 oldu.

YIILMALAR OLDU

KKTCde Girne Limanndan çklar nedeniyle ar ylmalar oldu. Türkiyeye giden çalanlar ve örenciler, yaanan kabalk nedeniyle tepki gösterdi. Zaman zaman görevli polisler ile ülkeden çk yapanlar arasnda atmalar oldu. KKTCden çk yapan insanlar, salksz bir ortamda yolculuk yapmak zorunda kaldklar, hiç bir yetkiliyi göremedikleri eletirisini yapt.

Ana Sayfaya Git