Kobani'deki Acı Bilanço: 201 Kişi Hayatını Kaybetti

IŞİD’in geçtiğimiz günlerde Kobane’de yaptığı katliamdaki ölü sayısı gün geçtikçe artıyor. Yaşamlarını yitirenlerin çoğu kadın ve çocuk olduğu belirtilirken, ölü sayısı 201’e yükseldi.

Haberler 27.06.2015 - 15:11 Son Güncelleme : 27.06.2015 - 15:11

Hawar Haber Ajansının (ANHA) haberine göre, muhabirlerinin seyyar hastane yetkililerinden aldığı bilgilere göre, IŞİDin sivil halka yönelik saldırılarında Kobani kent merkezi ve Berxbotan köyünde yaşamını yitirenlerin sayısı 201e yükseldi. Yaşamlarını yitirenlerin çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi.

Yaralı sayısının ise 249a ulaştığı belirtildi.

Bu arada Halk Savunma Birlikleri (YPG)-Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) güçleri, 25 Haziranda kentte saldıran IŞİDi kentten temizleyerek tamamıyla kontrolü sağladı.

Kent merkezinde arama tarama çalışmaları devam ederken kentin güneyindeki köylerde IŞİDe yönelik operasyonlar devam ediyor.

IŞİD NASIL SALDIRMIŞTI

IŞİD, 25 Haziranda sabah saat 04.40 civarında Mürşitpınar Sınır Kapısında bomba yüklü bir araç patlattıktan sonra kent merkezinde bulunan Kaniya Kurda Mahallesi, Sınır Tanımıyan Doktorlar Örgütüne ait hastane, Botan mahallesi ve Hacı Reşat Camisine de saldırı düzenlemişti.

Saldırı sonrası YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinin IŞİDe yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamada IŞİDin Türkiye sınırından geçerek gerçekleştirdiği katliamın Suriyedeki en büyük ikinci katliam olduğunu belirtti.

IŞİDin Kobaniye yönelik saldırılarıyla ilgili ArtıHaberde Banu Güvenin sorularını yanıtlan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİDlilerin Cerablustan girerek Kobaniye saldırdığı iddialarına ilişkin Cerablustan geçmeleri imkansız. çünkü orada bir nehir var ve YPG tarafından kontrol ediliyor demişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Bugün Tvde IŞİDin Kobani saldırısıyla ilgili olarak IŞİDin sınırdan giriş yaptığına dair ciddi deliller var dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır