Kobani'deki Acı Bilanço: 201 Kişi Hayatını Kaybetti

IŞİD’in geçtiğimiz günlerde Kobane’de yaptığı katliamdaki ölü sayısı gün geçtikçe artıyor. Yaşamlarını yitirenlerin çoğu kadın ve çocuk olduğu belirtilirken, ölü sayısı 201’e yükseldi.

Kobani'deki Acı Bilanço: 201 Kişi Hayatını Kaybetti

Hawar Haber Ajansı’nın (ANHA) haberine göre, muhabirlerinin seyyar hastane yetkililerinden aldığı bilgilere göre, IŞİD’in sivil halka yönelik saldırılarında Kobani kent merkezi ve Berxbotan köyünde yaşamını yitirenlerin sayısı 201’e yükseldi. Yaşamlarını yitirenlerin çoğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtildi.

Yaralı sayısının ise 249’a ulaştığı belirtildi.

Bu arada Halk Savunma Birlikleri (YPG)-Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) güçleri, 25 Haziran’da kentte saldıran IŞİD’i kentten temizleyerek tamamıyla kontrolü sağladı.

Kent merkezinde arama tarama çalışmaları devam ederken kentin güneyindeki köylerde IŞİD’e yönelik operasyonlar devam ediyor.

IŞİD NASIL SALDIRMIŞTI

IŞİD, 25 Haziran’da sabah saat 04.40 civarında Mürşitpınar Sınır Kapısı’nda bomba yüklü bir araç patlattıktan sonra kent merkezinde bulunan Kaniya Kurda Mahallesi, Sınır Tanımıyan Doktorlar Örgütü’ne ait hastane, Botan mahallesi ve Hacı Reşat Cami’sine de saldırı düzenlemişti.

Saldırı sonrası YPG/YPJ ve Asayiş güçlerinin IŞİD’e yönelik geniş çaplı operasyon başlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi yaptığı açıklamada IŞİD’in Türkiye sınırından geçerek gerçekleştirdiği katliamın Suriye’deki en büyük ikinci katliam olduğunu belirtti.

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarıyla ilgili ArtıHaber’de Banu Güven’in sorularını yanıtlan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, IŞİD’lilerin Cerablus’tan girerek Kobani’ye saldırdığı iddialarına ilişkin “Cerablustan geçmeleri imkansız. Çünkü orada bir nehir var ve YPG tarafından kontrol ediliyor”  demişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da, Bugün Tv’de IŞİD’in Kobani saldırısıyla ilgili olarak “IŞİD’in sınırdan giriş yaptığına dair ciddi deliller var”  dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz