Kosova'da Türkiye karşıtı ifadelere tepki

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı ve Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) Milletvekili Müferra Şinik, Türkiye'ye hakaret içeren sosyal medya paylaşımı yapan Kosova Dışişleri Bakan Yardımcısı Gjergj Dedaj'a tepki gösterdi.

Haberler 03.08.2018 - 08:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

inik, yapt yazl açklamada, Dedajn Türkler ve Türkiye ile ilgili sadece kendine yakr ekilde paylamnn tüm Türk topluluunu ve Müslümanlar derinden üzdüünü belirtti.

Dedajn geçmite benzer paylamlarnn bulunduunu ancak bu paylamn barda taran son damla olduunu ifade eden inik, unlar kaydetti:

6+ parlamento grubu milletvekilleri olarak Kosova Babakan Ramush Haradinajdan ad geçen bakan yardmcsn acilen görevinden almasn talep ettik. Aksi halde hükümetin bugünkü durumunu göz önünde bulundurarak koalisyon ortaklmz deerlendirmeye alacamz bildirmemize ramen babakan bu zat görevinden alarak cezalandraca yerde, ortamdan uzaklatrmak için kendine en kolay yolu seçerek Makedonyaya büyükelçi atamay uygun gördü. Bundan sonraki süreçte bir ülkeye büyükelçi atanmak isteyen olursa, anayasaya kar konuarak, dinler aras, topluluklar aras nifak tohumlar ekmesi ve karlksz destek sunan dost ülke Türkiye gibi herhangi bir ülkeye saldrmas gerekecektir.

KDTP milletvekili, meclisteki hükümet koalisyon milletvekilleri saysnn 47ye dümemesi için Dedajn görevden alnmas talepleriyle ilgili Babakan Haradinaja hafta sonuna kadar süre verdiklerini hatrlatt.

Dedajn Kosovann Üsküp Büyükelçisi olarak atanaca yönünde ülke basnnda yer alan iddialar henüz resmi kurumlar tarafndan dorulanmad.

Prizren Belediyesi Ekonomi ve Finans Müdürü Ertan Simitçi, bireysel olarak yapt giriimle, sosyal medya hesabndan Türkiyeye hakaret içerikli bir paylamda bulunduu için Dedaj hakknda Prizren Temel Savclna suç duyurusunda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git