Kremlin: "Libya terörist unsurlar için sığınak haline geldi"

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Libya’nın, hem çok sayıda ülkeden paralı askerler hem de terörist unsurlar için sığınak haline geldiğini söyledi.

Haberler 27.12.2019 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peskov, gazetecilerin, Libyada Rus paral askerlerinin bulunup bulunmad yönündeki sorusunu yantlad.

Libyada çok sayda paral asker olduuna dikkati çeken Peskov, Libyann baz iyi bilinen ülkeler grubu tarafndan yklmasnn ardndan, Libyann hem çok sayda ülkeden paral askerler hem de terörist unsurlar için snak haline geldiinden eminiz. Bunlarn hepsi, bilinen ülkelerin Libyann devlet yapsn ykma yönündeki eylemlerin sonucudur. dedi.

LBYA ÖRGÜTLERN SIINAI MI?

Peskov, Rus vatandalarnn bu tür çatmalara paral asker olarak katlmalar Kremlini endielendiriyor mu sorusunu ise öyle cevap verdi:

Biz, Libyadaki durumdan genel olarak endieliyiz. Farkl ülkelerin vatandalar dünyann her köesindeki çatmalara paral asker olarak katlyor. Tüm vatandalarn hareketlerini kontrol etmek imkanszdr. Elbette, buna kar çkmak önemlidir. Mesela, Putinin de söyledii gibi, Kürtlerin kontrol altnda olan Suriyedeki hapishanelerde ülkemizden çok sayda vatanda var. Orada, Fransa ve dier Avrupa ülkelerinden de vatandalar bulunuyor.

Ana Sayfaya Git