Kritik görüşme

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey ile görüştü.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANKARA - Cumhurbakanl Sözcüsü brahim Kaln, ABDnin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile görütü.

Cumhurbakanl Sözcülüünden yaplan açklamaya göre, Cumhurbakanl Külliyesinde basna kapal gerçekletirilen görüme, yaklak 1,5 saat sürdü.

dlibde younlaan krizin çözümüne ilikin görü alveriinde bulunulan görümede, rejim tarafndan Türk gözlem noktalarnn hedef alnmasnn kabul edilemez olduu belirtildi.

Görümede, dlib Mutabakat çerçevesinde, Türk askerlerinin ve sivillerin korunmas konusunda Türkiyenin kararll güçlü bir ekilde vurguland.

KRTK GÖRÜME

Mutabakatn korunmasnn önemine vurgu yaplrken, yaanan insani krizin daha da derinlememesi için tüm ülkelerin sorumluluklarn yerine getirmeleri gerektii kaydedilen görümede, siyasi çözüm sürecinin iletilebilmesi için rejimin saldrlarnn sona ermesi gerektii belirtildi.

Anayasa Komitesi çalmalarnn hzlandrlmas ile adil ve özgür bir seçim ortamnn salanmas konularnda uluslararas toplumun somut desteinin önemine iaret edilen görümede, dlibdeki sivillere yönelik rejim saldrlarnn artmasyla büyük bir insani trajediye dönüen göç dalgasnn önlenmesi için diplomatik giriimlerin ivedilikle artrlmas gerektiinin alt çizildi.

Bölgedeki terör unsurlar ile ayrm gözetmeksizin, mücadele konusunda Türkiyenin kararllnn yinelendii görümede, Libya ile ilgili son gelimeler ele alnrken, atekesin sürdürülebilirliinin salanmas ve siyasi sürece geçiin önemi vurguland.

Ana Sayfaya Git