Kudüs'te Filistinlilerin "en büyük kandil" yürüyüşü

Ellerinde kandillerle yürüyen ve toplum merkezinde ramazan etkinliklerine katılan grup, Kudüs'ün tarihi Müslüman ve Arap kimliğine vurgu yaptı.

Haberler 21.05.2018 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan ay münasebetiyle sokaklar klarla süslenen igal altndaki Dou Kudüsün en büyük kandili klandrld.

gal altndaki Dou Kudüste Filistinli çocuk ve gençler, ramazan ay dolaysyla kentle özdeleen etkinlik kapsamnda kandillerle kadim ehrin sokaklarnda dolaarak tarihi Burc Lak-Lak Toplum Merkezinin bahçesinde kurulan dev kandile kadar yürüdü.

Mescid-i Aksada klnan teravih namazndan sonra igal altndaki Dou Kudüsün surlarla çevrili eski ehirdeki am Kaps, Sahire Kaps, Yeni Kap ile Harem-i erifin Meclis Kapsndan geçen Filistinli çocuk ve gençler, ellerindeki kandillerle eski ehrin sokaklarnda gezdi.

EN BÜYÜK KANDL YÜRÜYÜÜ

Daha sonra katlmclar, Burc Lak-Lak Toplum Merkezinde kurulan yaklak 11 metre yüksekliindeki en büyük kandilin çevresinde topland. Filistinliler, klandrlan dev kandilin yannda düzenlenen etkinlikle ramazan aynn atmosferini doyasya yaama frsat buldu.

Burc Lak-Lak yetkilileri tarafndan kalabala hitaben yaplan açklamada, bu faaliyetle ABDnin Kudüste büyükelçilik açmasnn yan sra srailin Kudüsteki Yahudiletirme politikalarna hz vermesine kar kutsal ehrin Arap-slam kimliinin muhafaza edilmesinin amaçland ifade edildi.

Dev kandilin ramazan ay boyunca klandrlaca belirtildi.

Ana Sayfaya Git