Kudüs'teki Hristiyan din adamlarından İsrail'e tepki

Kudüs'teki Hristiyan din adamları, Knesset üyesi bir milletvekilinin hazırladığı "İsrail'in kiliselere ait gayrimenkullere el koymasına izin veren yasa tasarısına" tepki gösterdi.

Haberler 20.06.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs Rum Ortodoks Patrii 3. Theophilos, Kudüs Ermeni Kilisesi Patrii Nurhan Manukyan, Kutsal Toprak Muhafz Papa Francesco Patton, srail Babakan Binyamin Netanyahuya srailin kiliselere ait gayrimenkullere el koymasna izin veren yasa tasarsn protesto için bir mesaj gönderdi.

Mesajda söz konusu tasar eletirilerek, bunun kutsal topraklardaki Hristiyanlara saldr ve temel haklarn ihlal olduu ifade edildi.

Tasarnn yasamadan sorumlu bakanlk komitesine sevk edilecei hatrlatlarak, Netanyahudan yasalamasn engellemesi talep edildi.

srailde Maliye Bakan Moe Kahlon liderliindeki Kulanu (Hepimiz) Partisi milletvekili Rachel Azaria, yasamadan sorumlu bakanlk komitesine sevk edilmesi ve ardndan srail parlamentosunda oylanmas için srailin kiliselere ait gayrimenkullere el koymasna izin veren bir yasa tasars hazrlamt.

Daha önce de sraile bal Kudüs Belediyesi, kentteki kilise ve bu kiliselere ait gayrimenkulleri vergilendirme niyeti olduunu açklamt. Belediye, 882 kilise mülkünü vergiye balayacan, yllardr süregelen vergiden muaf olma durumunu kaldracan ve vergisi ödenmeyen mülklere el konulacan beyan etmiti.

Hristiyan dünyasnn en kutsal meknlarndan Kudüsteki Kyamet Kilisesi de sraile bal belediyenin kentteki kiliseleri vergiye balama plann protesto amacyla üç gün süreyle ibadete ve ziyarete kapatlmt. srail hükümeti, daha sonra vergilendirme kararn askya aldn duyurmutu.

Kudüsteki yaklak 300 bin Filistinli nüfusun 10 ila 12 binini Hristiyan Araplar oluturuyor.

Ana Sayfaya Git