Kürt partiler ortak listede

Kürdistan Koalisyonu': Irak'ta Kürt partileri yerel seçimlere ortak listeyle katılacak.

Haberler 30.09.2019 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakta aralarnda KDP ve KYBnin de bulunduu dokuz Kürt partisi, yerel seçimlere tek listeyle girme karar ald. Dier partilere de Kürdistan Koalisyonuna katlma çars yapld.

Iraktaki Kürt partileri, 1 Nisan 2020de yaplmas planlanan yerel seçimlere tek listeyle katlma karar ald. Kürdistan Bölgesel Yönetiminin bakent Erbilde bir araya gelen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birlii (KYB), Deiim Hareketi (Goran), Kürdistan slami Birlik Partisi (Yektgirtu), Kürdistan slami Topluluk Partisi (Komel), Bizutnewe, Komünist Parti, Sosyalist Parti ve Emek Partisi, Irakta ve Kürdistan Bölgesinde düzenlenecek il meclisi seçimlerine Kürdistan Koalisyonu listesiyle katlacak. Söz konusu dokuz parti, koalisyon dnda kalan dier Kürt partilerine Kürdistan Koalisyonu listesine katlma çarsnda bulundu.

Ortak listeyle katlacak

Kürt partilerinin toplantsnda, yerel seçim yasasna ilikin Irak Federal Mahkemesine yaplan ikayetler de ele alnd. Kürt partileri, her vatandan seçim günü kaytl olduu yerde oy kullanma artnn kaldrlmasn istiyor. Bu itiraza göre, yasann bu maddesi binlerce göçzedenin oy kullanmasn engelliyor ve özellikle Kerkük olmak üzere, Badatla tartmal olan bölgelerden göç eden Kürtlerin oy kullanamamasna yol açyor.

Ana Sayfaya Git