Görüş Bildir

Kürt partiler ortak listede

Kürdistan Koalisyonu': Irak'ta Kürt partileri yerel seçimlere ortak listeyle katılacak.

Kürt partiler ortak listede

Irak'ta aralarında KDP ve KYB'nin de bulunduğu dokuz Kürt partisi, yerel seçimlere tek listeyle girme kararı aldı. Diğer partilere de 'Kürdistan Koalisyonu'na katılma çağrısı yapıldı.

Irak’taki Kürt partileri, 1 Nisan 2020’de yapılması planlanan yerel seçimlere tek listeyle katılma kararı aldı. Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin başkent Erbil’de bir araya gelen Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Değişim Hareketi (Goran), Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yektgirtu), Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel), Bizutnewe, Komünist Parti, Sosyalist Parti ve Emek Partisi, Irak’ta ve Kürdistan Bölgesi’nde düzenlenecek il meclisi seçimlerine ‘Kürdistan Koalisyonu’ listesiyle katılacak. Söz konusu dokuz parti, koalisyon dışında kalan diğer Kürt partilerine ‘Kürdistan Koalisyonu’ listesine katılma çağrısında bulundu.

Ortak listeyle katılacak

Kürt partilerinin toplantısında, yerel seçim yasasına ilişkin Irak Federal Mahkemesi’ne yapılan şikayetler de ele alındı. Kürt partileri, her vatandaşın seçim günü kayıtlı olduğu yerde oy kullanma şartının kaldırılmasını istiyor. Bu itiraza göre, yasanın bu maddesi binlerce göçzedenin oy kullanmasını engelliyor ve özellikle Kerkük olmak üzere, Bağdat’la tartışmalı olan bölgelerden göç eden Kürtlerin oy kullanamamasına yol açıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi