Kuzey Kore lideri Kim Jong öldü mü?

Son haftalarda sağlığı söylentilere konu olan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un durumu hakkında tavsiyede bulunmak üzere bir grup Çinli doktorun bu ülkeye gittiği ileri sürüldü.

Haberler 25.04.2020 - 23:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD basnnda çkan haberlere göre, çin Komünist Partisi Uluslararas rtibat Dairesinin üst düzey bir yetkilisi liderliindeki doktor heyeti perembe günü Kuzey Koreye gitmek üzere Pekinden ayrld.

Uluslararas rtibat Dairesi ve çin Dileri Bakanl ise konuyla ilgili açklama yapmad.

KMN SALII KONUSUNDA çELKL HABERLER

Güney Korenin The Dong-a Ilbo gazetesi Amerikal bir yetkilinin Kimi 15-20 Nisan arasnda Wonsanda tek bana yürürken gördüünü yazd.

Yetkili, Kimin baz yardmclar ve üst düzey yetkilerinin Kovid-19a yakalanmas üzerine Kim, önlem olarak nüfusun çok youn olduu Pyongyangdan ayrlm görünüyor. ifadesini kulland.

Merkezi Seulde bulunan Daily NK sitesinin adnn açklanmasn istemeyen bir kaynaa dayandrd haberinde ise Kimin 12 Nisanda kardiyovasküler bir operasyon geçirdii ve iyileme sürecinde olduu belirtildi.

Güney Korenin resmi Yonhap ajans bir hükümet yetkilisinin, Kuzey Kore liderinin çok hasta olmadn aktardn bildirirken, Hong Kong Uydu Televizyonu, Kimin öldüünü duyurdu. Bu haber ise herhangi bir yetkili tarafndan dorulanmad.

ABD Bakan Donald Trump Kimin hasta olduu söylentilerinin gerçei yanstmad kansnda olduunu söylerken, ABD Dileri Bakan Mike Pompeo, Fox Newse yapt açklamada, Amerikan halk bu durumu yakndan takip ettiimizi bilmeli. ifadesini kulland.

Kimin, 15 Nisanda Kuzey Korenin kurucu lideri, büyükbabas Kim Il-sungun doum günü kutlamas dahil önemli etkinliklere katlmamas sal hakknda spekülasyonlara neden olmutu.

Babas Kim Jong-ilin 2008de ülkenin 60. kurulu yl dönümü kutlamasna katlmamas benzer söylentilere yol açm, sonrasnda felç geçirdii ortaya çkmt.

Ana Sayfaya Git