Lavrov resmen iftira attı

Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerlerinin şehit edilmesiyle artan gerilimde yeni bir son dakika gelişmesi yaşandı. Moskova yönetiminden 3 farklı kişiden Türkiye'ye yönelik açıklamalar geldi.

Haberler 04.03.2020 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kremlinden yaplan açklamada, Rusya, dlibde Türkiye ile direkt çatma riskini en aza indirgemeyi umuyor. ki ülkenin ordular sürekli iletiim halinde denildi. Açklamada ayrca Erdoan, Putin ve Ruhaninin katlmyla yaplacak bir üçlü zirvenin tartld belirtildi.

ANLAMALARA UYULMUYOR FTRASI

Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov, dlibdeki sorunlarnn çözümünün Rusya ile Türkiye liderleri arasnda varlan anlamalarn yerine getirilmesi ile mümkün olduunu ifade etti. Basn toplantsnda konuan Lavrov, Terörle mücadeleyi keserek göçmen sorununu çözmeye yardm edemeyiz. Sorunlarn çözümü Rusya ile Türkiye liderleri arasnda Eylül 2018de dlibdeki gerilimi azaltma bölgesine yönelik varlan anlamalarn uygulanmasyla mümkün dedi. Ne yazk ki bu anlamalar hayata geçirilmiyor diyen Lavrov, açklamasna Putin ve Erdoan arasnda bu hafta gerçekletirilecek görümenin durumu deitirmesini ve üzerinde çabaladmz eyin gerçeklemesi yönünde ilerleme kaydetmemizi salamasn umuyorum sözleriyle devam etti.

KNC FTRA: MÜLTEC KONUSUNDA YALAN SÖYLENYOR

Rusyann Suriyedeki Taraflar Uzlatrma Merkezi, Türkiye ve Batl ülkelerin Rusya ve Suriye yönetimine yönelttii dlibde milyonlarca kiilik snmac akm olutuuna dair eletirilerin gerçei yanstmadn belirtti. Basn toplants düzenleyen Rusyann Suriyedeki Taraflar Uzlatrma Merkezi Bakan Oleg Juravlyov, Türkiye, Avrupa ülkeleri ve ABD tarafndan Suriye ve Rusya yönetimlerine yöneltilen, dlib gerilimi azaltma bölgesindeki durumun kötülemesi sonucu milyonlarca kiilik snmac akm olutuuna ve insani kriz yaandna dair çok saydaki açklama ve eletiriler gerçei yanstmyor dedi.

Ana Sayfaya Git