Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'a destek mitingi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Cumhurbaşkanı Mişel Avn'a destek için "sadakat ve destek" mitingi düzenlendi.

Haberler 04.11.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hristiyan Özgür Yurtseverler Hareketinin çars üzerine çok sayda Lübnanl, Baabda Cumhurbakanl Saray çevresinde topland. Ulusal mar ile balayan miting, Cumhurbakan Danman Pierre Raffoulun konumasyla devam etti.

Danman Raffoul, mitingi vefa günü eklinde nitelendirerek katlm gösterenlere teekkürlerini iletti.

Özgür Yurtseverler Hareketi destekçileri, sabah saatlerinden itibaren mitinge katlmak için ülkenin kuzey ve güney bölgelerinde konvoylar oluturdu.

Öte yandan, bakent Beyruttaki muhalif aktivistler, bamsz bir hükümet kurulmas talebiyle düzenlenecek gösteriler için toplanmaya balad.

- Lübnanda hükümeti istifaya zorlayan gösteriler

Lübnanda 17 Ekimde ekonomik sorunlar ve yeni vergiler nedeniyle balayan protestolar, teknokratlardan oluan bamsz küçültülmü yeni bir hükümet kurulmas talebiyle devam ediyor.

Babakan Saad el-Hariri hükümeti, 21 Ekimde ülkedeki ekonomik krizi hafifletmek amacyla baz kararlar alm ancak bu kararlar protestolar durdurmaya yetmemiti. Bakent Beyrutta Hizbullah ve Emel Hareketi yanllar, birçok kez hükümet kart göstericilere saldrmt.

Gösterilerin devam etmesi üzerine Hariri 29 Ekimde Lübnanllarn yüce çkarlarn savunacak yeni bir hükümetin kurulmasna kanaat getirdiini belirterek Cumhurbakan Avna istifasn sunmutu.

Avn ise istifasn sunan Haririden yeni hükümet kuruluncaya kadar görevini sürdürmesini istemiti.

Ana Sayfaya Git