Maduro: 'Trump yönetimi beni öldürtmek istiyor'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD Devlet Başkanı Donald Trump yönetiminin kendisini öldürtmek istediğini iddia etti.

Haberler 12.10.2018 - 14:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski bir otobüs oförü ve sendika lideri olan Maduro, dün gece televizyonda yapt açklamada, Amerika Birleik Devletlerinin komu Kolombiya hükümetinden kendisini öldürmesini istediini iddia etti. Maduro, Beyaz Saraydan Maduronun öldürülmesi emrini verdiler diyerek, tek bir klna bile dokunamayacaklarn söyledi. Maduro, suçlamalarndan dolay bir açklama yapmad ve herhangi bir kant sunmad.

Maduronun yorumlarndan sonra açklama yapan White Houseun Ulusal Güvenlik Konseyi, ABDnin Venezuelada barçl ve düzenli bir demokrasiye geçilmesi istei konusundaki politikas deimedi ifadeleri kullanld.

Neredeyse 2 milyon Venezuelal, 2015ten beri artan yiyecek ve ilaç sknts, hiperenflasyon ve iddet nedeniyle petrol zengini ülkeden kaçmak zorunda kald.

Maduro ise, ABD destekli muhalifler tarafndan yönetilen bir ekonomik savan kurban olduunu iddia ediyor. Washington destekli muhalif liderlerin suikast giriimlerini planladklar ve iddetli sokak protestolar yoluyla onu devirmeye çaltklarnda srar ederek, siyasi özgürlükleri snrlandrmay reddediyor.

Ana Sayfaya Git