May'den Irak ile IKBY'ye çağrı

İngiltere Başbakanı Theresa May, Bağdat hükümeti ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında yaşanan gelişmelere ilişkin, "Irak'ta siyasi uzlaşı görmek istiyoruz. Ülkedeki tüm taraflara sakin olunması, diyalog kurulması ve bu konuyu diyalog yoluyla ileriye taşımaları çağrısında bulunuyoruz." dedi.

Haberler 02.11.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

May, ngiliz Parlamentosunun alt kanad Avam Kamarasnda her hafta düzenlenen Babakana Sorular oturumuna katlarak, milletvekillerin gündeme ilikin sorularn cevaplad.

Oturumda söz alan Mayin lideri olduu Muhafazakar Partili vekil Jack Lopresti, geçen ay IKBYyi ziyaret ettiini belirterek, terör örgütü DEAa kar verdikleri mücadelen dolay Pemerge güçlerinin çabalarn övdü.

Mayden Irak ile IKBYye çar

Lopresti, Pemerge güçlerinin DEAa kar verdikleri mücadelenin ngiliz sokaklarnn güvenliini salama bakmndan da hayati önem tad deerlendirmesinde bulunarak, IKBYnin bamszlk talebine yönelik May hükümetinin ne yönde destek saladn sordu.

May de bölgede uluslararas ortaklar ve küresel koalisyonla birlikte DEAa kar mücadele verdiklerini anmsatarak, DEA toprak kaybediyor. Eylemlerimizin örgüt üzerinde etkisi oldu. Mali kaynaklar vuruldu. Elebalar öldürüldü. Savaçlar demoralize edildi. Ancak Irakta siyasi uzla, Suriyede de DEAa güvenli zemin salamayan, siyasi bir çözüm yaandn görmek istiyoruz. dedi.

ngiliz lider, IKBYnin 25 Eylüldeki gayrimeru referandumunun ardndan yaanan gelimelere ilikin de Bamszla yönelik herhangi bir siyasi sürecin Irak hükümeti ile anlalmas gerektii konusunu hükümetçe her zaman net bir ekilde ifade ettik. Irakta siyasi uzla görmek istiyoruz. Irakta tüm taraflara sakin olunmas, diyalog kurulmas ve bu konuyu diyalog yoluyla ileriye tamalar çarsnda bulunuyoruz. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git