Mehmetçik adım adım terörü temizliyor

Türk Silahlı Kuvvetleri, Rasulayn'da kontrolün sağlandığı alanlarda güvenliğin artırılması ve hayatın normale dönebilmesi için patlayıcı temizleme çalışmaları yapıyor.

Haberler 18.10.2019 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bar Pnar Harekat kapsamnda Suriyenin kuzeyindeki Rasulayn ilçesinde patlayc temizleme çalmalarn sürdüren komando birlikleri, terör örgütü YPG/PKKnn snak olarak kulland tünellerin yan sra çatmalarn yer yer sürdüü ilçe merkezindeki arazi ve meskun mahalde arama yaparak terörü adm adm temizliyor.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla balatlan Bar Pnar Harekat, Türkiyenin uluslararas hukuktan kaynaklanan haklar, Birlemi Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararlar ile BM sözlemesinin 51inci maddesinde yer alan meru müdafaa hakk çerçevesinde devam ediyor.

Suriye Milli Ordusunun (SMO) desteiyle harekat sürdüren Türk Silahl Kuvvetleri (TSK), Rasulayn ve çevresinde hayatn bir an önce normale dönebilmesi için güvenlik çalmalarn ara vermeden sürdürüyor.

- Evlerin bahçelerinden geçilebilen tüneller tespit edildi

Baaryla yürütülen harekat kapsamnda Rasulaynda kontrolün saland alanlarda maara ve snaklarda patlayc temizleme çalmas yapan komando birlikleri, örgütün kentteki çeitli noktalara ina ettii ve baz sokak aralar ile evlerin bahçelerinden giri çklar bulunan tüneller tespit etti.

Yüzeyin yaklak 4 metre derinliinde yer yer 2 ila 3 metre geniliindeki tünellerin, istinat duvarlaryla çevrelenmi uzun koridorlardan olutuu ve birbirine bal farkl geçilerin olduu saptand.

- MET de görev banda

Mayn ve el yapm patlayc tespit imha timi (MET) ile bölgede çalma yürüten komandolar, meskun mahal operasyonu ve arama tarama çalmalarnda baaryla görev yapyor.

Timler, mayn arama dedektörü ile yol ve kaldrmlarda tarama yaparken üpheli görülen cisimler uzman ekiplerce etkisiz hale getiriliyor.

Ana Sayfaya Git