Merkel-Grandi görüşmesi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacılara bulundukları ülkelerde yardımcı olmak ya da Almanya'ya getirebilmek için yasal yollar aradıklarını, Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki sığınmacılara ilişkin anlaşmayı da bunun için imzaladıklarını söyledi.

Haberler 24.04.2018 - 09:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkel, bakent Berlinde Birlemi Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandiyi kabul etti. Merkel, kabulde yapt konumada, krizlerden dolay dünyada gittikçe artan göç hareketlerine dikkati çekerek, Grandi ile Almanyadaki durumu ve ülkesine yönelik göçü konuacan belirtti.

Hedeflerinin yasa d göçü önlemek ve snmaclar için yasal yollar bulmak olduunu ifade eden Merkel, Türkiye ile anlamay, snmaclara bulunduklar yerde yardm edebilmek ya da yasal yollarla Almanyaya gelebilmelerini salamak için yaptk. dedi.

TÜRKYE LE ANLAMA

Suriye, Libya ve çad gibi ülkelerde Almanyann snmaclara büyük ölçüde yardm ettiini ve dier bir yandan göçlere neden olan sorunlarn ortadan kaldrlmas için de çaba harcadklarn dile getiren Merkel, bunun için daha önlerinde yaplacak çok i olduunu ve para da gerektiini, Almanyann bu konularda çok çaba harcadn sözlerine ekledi.

Grandi de dünyada yaanan krizlerin arttna, bunun da her yerde göçü artrdna vurgu yaparak, Almanyann sadece maddi açdan deil, siyasi açdan da kendilerine büyük ölçüde yardmc olduunu söyledi.

BMde snmaclar için küresel bir anlama hazrlyoruz. Yl sonuna kadar hazrlanmasn umuyoruz. diyen Grandi, AB, Afrika Birlii ve BMnin ortak çabalaryla Libyadaki kamplarda bulunan binlerce snmacya da yardmc olunduunu ve bu insanlarn çeitli Avrupa ülkelerine gönderildiini belirtti.

Bunun da uluslararas alanda yürütülen çabalarn ne kadar etkili olabileceini gösterdiine dikkati çeken Grandi, tüm ülkeleri youn ekilde i birlii yapmaya çard.

Ana Sayfaya Git