Merkel için kritik gün: Almanya 109 gündür hükümetsiz

Almanya Başbakanı Angela Merkel “büyük koalisyon” olarak bilinen Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ve Sosyal Demokratlar (SPD) arasında yapılacak “Groko” koalisyonu için ön görüşmelerde sona geliniyor. Bugün bir sonuç çıkması beklenen ön görüşmelerinin resmen başlaması için Sosyal Demokratların 21 Ocak'taki olağanüstü kongresi beklenecek.

Haberler 12.01.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bild gazetesindeki habere göre bugün yerel saatle 09:00da balayan ve tüm gün sürmesi beklenen koalisyon görümelerinde nihai bir karara varlmaya çallyor.

SPD partisi ve üyeleri CDU partisi arasnda öne çkan en önemli anlamazlk konular vergi sistemi, finansal düzenlemeler, göçmen konusu, istihdam, salk, bakm, emeklilik ve Avrupa konular.

ALMANYA HÜKÜMETSZ

CDU lideri ve ansölye Angela Merkel bugünkü kritik görüme öncesinde halen uzla için baz engeller olduuna dikkat çekerek, Uzlaya varacamz yolda bize engel olan ve kaldrmamz gereken büyük talar mevcut. Dolaysyla bu zor birgün olacak. Ben büyük bir enerji ile bu görümeye gidiyorum çünkü biliyorum ki toplum bizden artk bir çözümle gelmemizi bekliyor. Ben ve tüm partim bu motivasyonla olaylara yaklaacaz dedi.

Her durumda yapc bir tavr izleyeceklerini vurgulayan Merkel, Bu güne ben de büyük bir enerjiyle balyorum. nsanlar da bizim bir çözüm bulmamz bekliyor o yüzden bu ruh haliyle tüm gün çalacam dedi.

SPD lideri Martin Schulz ise, Eer böyle bir hükümet içerisinde yer alacaksak, bu hükümetin tüm Avrupay güçlendirecek bir hükümet olmas artyla yer alacaz. Önümüzde henüz almam çok büyük engeller mevcut. Görümelerin tüm gün sürecei kesin dedi.

Ana Sayfaya Git